FAQ / Spørsmål og svar


+ Definisjonen av leasing:

"leasing er en finansieringsform som kan sees på som en mellomting mellom leie og lånefinansiering. Utleier har eiendomsretten til leasingobjektet, mens leasingtaker har bruksrett".

+ Begrepsforvirret?

Det finnes flere tilbydere av leasing til privatpersoner, men bransjen bruker forskjellige navn. Privatlease, privatleasing, privatleie, forbrukerleie, forbrukerleasing, billeie privat etc. er eksempel på samme produkt som vi tilbyr på privatlease.no.

+ Hva er det som bestemmer månedsleien?

 

Det er verdifallet (avskrivningen i perioden) + renter + mva.

 

+ Hvilke fordeler har leasing?

 

-       Gunstige betingelser

 

-       Forutsigbare bilkostnader (fast månedsleie inkl. mva)

 

-       En månedlig faktura

 

-       Ny bil hvert 3 – 4 år

 

-       Du vil være innenfor garanti og reklamasjonstid satt av importørene dersom noe skulle skje med bilen

 

-       Du slipper å ta opp lån i banken og binde kapital

 

-       Bilforhandler tar risikoen for svingninger i bruktbilmarkedet og du slipper usikkerheten ved å skulle selge bilen etter endt leasingperiode

 

+ Hva med korttidsleie?

 

Trenger du bil kun for en kortere periode, kan vi tilby deg bil gjennom CarCloud Drivalia. CarCloud er et bilabonnement der du kan velge å ha bil kun i kortere perioder, med en minstetid på 30 dager. Ta en titt på vårt utvalg her: carcloud.drivalia.no

 

 

+ Hvor mye koster det å gå ut av avtalen før 4 år?

 

Det er ingen fasit på dette, men det vil i utgangspunktet være differansen mellom utkjøpssummen fra leasingselskapet og det bilforhandler vil kjøpe bilen for.
Dersom denne summen overstiger 6 mnd leiekostnad, er det dette som legges til grunn.
I tillegg kommer eventuelle kostnader forbundet med unormal slitasje. (Dersom du har tegnet 3 års avtale, så vil det samme gjelde dersom du leverer inn bilen før 3 år).

 

+ Hva er unormal slitasje og hvem bestemmer dette?

 

Vi anbefaler sterkt at du tar kontakt med din nærmeste NAF stasjon og utfører en "NAF vurdering av unormal slitasje" før leasingperioden løper ut. De vil da gjennomføre en uavhengig test og vurdering, med priser på hva det koster å få utbedret eventuelle skader.

 

Våre samarbeidsforhandlere vil i nesten alle tilfeller legge denne til grunn, når de evt. skal fakturere for unormal slitasje. Det gir deg også mulighet for å finne leverandører som kan reparere skadene før du leverer inn bilen.

 

Les NAFs retningslinjer for unormal slitasje  

+ Hva skjer når bilen skal innleveres?

 

Du vil bli varslet fra oss når avtalen nærmer seg utløp, og da skal bilen innleveres til Drivalia, Jongsåsveien 4, 1338 Sandvika. Du må da levere inn alle nøkler, dekk og utstyr som fulgte bilen ved utlevering.

 

Dersom du ikke har tatt egen NAF takst så vil vi ta en NAF takst av bilen og eventuelt presentere en regning for unormal slitasje og overkjørte Km dersom du har kjørt lengre enn avtalt.  Dersom bilen ikke har overkjørt avtalen eller det er unormal slitasje, så er det ingen kostnad forbundet med innlevering.

 

 

+ Hvorfor skal jeg betale startleie / innskudd?

 

-       Det du betaler i startleie reduserer månedsleien direkte, fordelt over 36/48 måneder.

 

-       Det finansierte beløpet blir redusert slik at rentekostnaden blir litt lavere.

 

-       Det blir lettere å få "overdratt" kontrakten til andre dersom du ikke ønsker å ha bilen i 48 mnd.

 

+ Hva skjer dersom jeg ser at jeg kommer til å kjøre mer enn avtalt?

 

Du kan vente til utløpet av leasingperioden og da betale for overkjørte kilometer. Kostanden pr. kilometer finner du i kontrakten. Men du kan også kontakte Privatlease.no med en gang og gi beskjed om hva du forventer at bilen vil være kjørt ved innlevering. Dette vil lønne seg da du får kostanden spredt utover leasingperioden, fremfor å måtte betale alt ved innlevering og Privatlease.no vil da beregne en ny månedsleie.

 

+ Hvilke kostnader kommer i tillegg til månedsleien fra leasingselskapet?

 

-       På den første fakturaen må du betale etableringsgebyret

 

-       Du får faktura på "interimsleie", som er leie fra bilen er levert frem til den 1. i neste måned.

 

-       Deretter 48 månedsleier som avtalt, kun med tillegg av årsavgift + mva.

 

-       Utgifter som bomring, drivstoff, lading, forsikring og trafikkforsikringsavgift er ikke inkludert i månedsleien. 

 

+ Er forsikring inkludert i leien?

 

Forsikringen kan inkluderes i leien hvis du ønsker det. Dette velges i såfall når du konfigurerer bilen. Da får du forsikring på samme faktura som leasingleien. Vi håndterer inn og utmelding, veldig enkelt. Alnterativt kan du tegne egen forsikring i valgfritt selskap med egen opptjente bonus. Bilen må være full kasko forsikret. .

 

+ Er årlig service inkludert i leien?

 

På noen av bilene våre er det mulig å velge dette inne på kalkulatoren og få dette inn i månedsleien. Du behøver da kun å bestille time når det er tid for service i henhold til instruksjonsboken.
Dersom du ikke velger dette som tillegg i leien må du betale for service når behovet oppstår i henhold til instruksjonsboken.

 


Du velger selv hvilke forhandler du benytter, men det må være et autorisert merkeverksted.

 

+ Valgfrie tilleggsprodukter:

 

-       Drivstoffkort med storkunderabatt fra Shell, Circle K, YX og Esso

 

-       Bombrikkeadministrasjon

 

-       Ladebrikke

 

-       Hjemmelading (ladeboks og installering)

 

-       Dekkhotell

 

+ Er det nybilgaranti på leasingbiler?

 

Det er nybilgaranti på alle bilene vi formidler. Dekningen er litt forskjellig fra merke til merke, men alle har minimum 5 år eller 100.000 km, og vil da dekke hele leasingperiode. Eventuelle garantiarbeider må utføres hos en autorisert merkeforhandler i Norge.

 

+ Lønner det seg å kjøpe eller lease bilen?

 

Vi er nok inhabile i saken, men mener at bilene på privatlease.no vil være billigere enn om du skulle kjøpe bilen selv. Vi har bedre innkjøpsvilkår og restverdier enn de fleste vil kunne få på egenhånd.  

 

+ Har dere andre biler?

 

Ja, innenfor hvert merke på privatlease.no kan vi tilby flere ulike modeller og utstyrsnivåer. Send oss en mail dersom du ikke fant riktig modell/utstyr, eller ønsker tilbud på andre merker enn de vi presenterer på privatlease.no i dag.

 

+ Hvor henter dere bilene fra?

 

Vi har avtaler med autoriserte merkeforhandlere i Norge som bestiller bilene fra respektive importør. Det betyr at du får nøyaktig samme bil og rettigheter som om du gikk direkte til merkeforhandler.

 

+ Kan jeg kjøpe ut bilen etter 4 år?

 

Du kan kjøpe igjen bilen etter endt leasingperiode dersom dette er ønskelig, men på grunn av mva regler kan du ikke avklare dette på forhånd. Ta gjerne kontakt med oss mot slutten av leasingperioden for utkjøpspris. Utkjøpsprisen vil bli basert ut i fra restverdi og markedsverdi.

 

+ Er leiebeløpet fast i hele perioden?

 

Nei, det er flytende rente slik at leien vil endre seg i takt med rentemarkedet. Dette gjelder både når renten går ned og når den går opp. Ta kontakt med oss angående tilbud med fastrente.

 

Les vår personvernerklæring og om bruk av cookies

Car & FAQ Icons created by Freepik - Flaticon
Guide icon created by Smashicons - Flaticon