Guider / Lease bil - her er fordelene - privatlease.no

Fordeler ved å lease bil

Vurderer du å lease din neste bil? Her finner du alt du trenger å vite om leasing av bil og hvorfor du bør velge Privatlease.no

Enten du har leaset bil tidligere eller det er første gang du vurderer leasing; det kan være mye å tenke over når du skal velge eierform for din neste bil, og ikke minst leasingpartner.

 

Dette bør du vite om leasing 

Leasing av bil er også kjent som blant annet privatlease, privatleie, forbrukerleie, forbrukerleasing og langtidsleie. Enkelt forklart betyr leasing at du har full bruksrett på bilen, men vi står som eier. Det er altså en mellomting mellom leie og kjøp med.

Når du leaser en bil er det vanlig å ha bilen i tre eller fire år. I denne tiden betaler du en månedsavgift, eller månedsleie, for å ha bilen. Når du starter leasingperioden er det vanlig å betale et innskudd eller startleie, men denne er langt lavere enn om du skulle kjøpt bilen kontant eller hva egenkapitalandelen ved billån er.

Hos oss kan du selv velge hvor mye du skal betale i innskudd. Det du betaler i innskudd fordeles over leasingperioden, og gjør at du får en lavere månedspris. 

 

Leasing passer deg som

- Vil kjøre helt ny bil

- Vil bytte bil hvert 3. til 4. år

- Ikke vil binde opp egenkapital eller ta opp billån

 

Flere fordeler ved å lease bil:

 

  • Du vil være innenfor garanti- og reklamasjonstid satt av importørene dersom noe skulle skje med bilen.
  • Du slipper å ta opp lån i banken og binde kapital. Din totale låneevne forblir uendret, i motsetning til om du tar opp billån.
  • Bilforhandler tar risikoen for svingninger i bruktbilmarkedet og du slipper usikkerheten ved å skulle selge bilen etter endt leasingperiode

 

Lease eller kjøpe bil

Lurer du på om det vil lønne seg å kjøpe eller å lease bil for deg? Vi er nok inhabile i saken, men mener at bilene på Privatlease.no vil være billigere enn om du skulle kjøpe bilen selv. Vi har bedre innkjøpsvilkår og restverdier enn de fleste vil kunne få på egenhånd.

En tommelfingerregel er at leasing passer deg som ønsker å kjøre ny bil, og som vil bytte hvert 3. til 4. år.

 

Hva bestemmer månedsprisen?

Månedsprisen for leasing beregnes ved å ta verdifallet (avskrivningen i perioden) + renter + mva. I tillegg kommer det an på hvor mye du betaler i startleie eller innskudd. Det du betaler i startleie reduserer månedsleien direkte ved at rentekostnaden blir lavere jo mer du betaler.

På den første fakturaen betaler du også etableringsgebyret. Deretter betaler du kun for leie som avtalt.

Utgifter som bomring, drivstoff, lading, forsikring og trafikkforsikringsavgift er i utgangspunktet ikke inkludert i månedsleien. Hos oss kan du likevel velge blant annet forsikring, bombrikke og ladebrikke som tilleggstjenester, sånn at du får alt samlet på én faktura.

 

Hva om du overkjører kilometer under leasingperioden?

Når du skal lease bil velger du selv hvor mange kilometer leieforholdet inkluderer i året. Noen synes det kan være vanskelig å bestemme dette på forhånd når de skal lease bil for første gang. Et tips er å tenke gjennom hva du normalt sett trenger bilen til, og regne ut hvor mange kilometer det blir. Kjører du til jobb, har du lang vei å kjøre til familie eller pleier dere å dra på bilferie om sommeren? Dette er spørsmål som er greit å stille seg selv.

Oppdager du underveis i leieperioden at du kommer til å kjøre lenger enn avtalt, går det helt fint. Ta raskt kontakt kontakt med oss, så vil vi tilpasse avtalen og beregne ny månedsleie, slik at kostnaden blir spredt utover leieperioden.

Det vil lønne seg fremfor å betale per overkjørte kilometer etter at leasingperioden er over.

 

Innlevering av bilen

Når leasingperioden nærmer seg utløp blir du varslet. Vi anbefaler at du utfører en "NAF vurdering av unormal slitasje" hos din nærmeste NAF-stasjon før du leverer bilen. De vil da gjennomføre en uavhengig test og vurdering, med priser på hva det koster å få utbedret eventuelle skader. Det gir deg også mulighet for å finne leverandører som kan reparere skadene før du leverer inn bilen.

Når avtalen er over leveres bilen til Drivalia Lease Norge AS, Jongsåsveien 4, 1338 Sandvika. Du må da levere inn alle nøkler, dekk og utstyr som fulgte bilen ved utlevering.

Har du ikke hatt bilen til kontroll hos NAF, kommer vi til å gjøre det. Etter det får du eventuelt en oversikt over kostnader for unormal slitasje og overkjørte kilometer dersom du har kjørt lenger enn avtalt. Det er ingen kostnader knyttet til innlevering av bilen dersom det ikke er noe unormal slitasje eller du ikke har kjørt lenger enn inkluderte kilometer.

Det er mulig å kjøpe bilen etter leasingperioden er over. Ta kontakt med oss når avtalen nærmer seg slutt for utkjøpspris.

 

Hva er normal slitasje?

Slitasje er vanlig når man har en bil over flere år, men det finnes slitasje som ikke kommer av vanlig bruk. Dette menes med unormal slitasje. Det er lurt å sette seg inn i hva som menes med unormal slitasje på forhånd. Det kan være forskjell i hva de ulike leasingtilbyderne mener er unormal slitasje, men vi følger NAFs retningslinjer.

NAF er den største uavhengige parten på takst av normal og unormal slitasje i Norge.

Les NAFs retningslinjer for unormal slitasje.

 

Hvorfor velge Privatlease.no

Vi er Norges første merkeuavhengige formidler av privatleasing på nett. Vår mål er å tilby de beste leasingprisene i markedet på våre nøye utvalgte biler. Vi har 20 års erfaring innen bil og finansiering.

 

Slik leaser du bil på nett

Finn din bil og bruk vår leasingkalkulator for å få et pristilbud tilpasset dine behov.

Savner du mer utstyr eller kanskje en annen modell? Send oss en mail på post@Privatlease.no med dine ønsker, så vil vi gi tilbud på din drømmebil.

 

Vi hjelper deg

Lurer du på mer rundt leasing av bil? Finn flere svar på våre FAQ-sider eller kontakt oss. Vi står alltid klare til å hjelpe deg!

Leasing av bruktbil- hvordan fungerer det?

Visste du at hos Privatlease.no kan du lease litt brukte biler, og dermed kutte ventetiden på leasingbil med flere måneder? Med bruktbilleasing fra Privatlease.no
får du bilen nærmest på dagen.ere

Les mer

Leasing av bil - enklere blir det ikke

Privatlease.no er for deg som vil ha et enkelt og trygt bilhold. Vi er en stor aktør med priser du forstår. Vi tilbyr leasing av nøye utvalgte biler til priser som tidligere kun var tilgjengelig for større bedriftskunder. 

Les mer

Les vår personvernerklæring og om bruk av cookies

Car & FAQ Icons created by Freepik - Flaticon
Guide icon created by Smashicons - Flaticon